Näyttelyt / Exhibitions

 

Monesta yksi. Kimmo Pyykkö-Taidemuseo, Kangasala

 Kuvataiteilija Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttely esittelee uusia maalauksia, joissa taiteilijan aiemmasta tuotannosta tutut sudet ja koirat ovat saaneet maalaamalla toteutetun mosaiikkimaisen muodon.

Maalaukset ovat valmistuneet vuoden 2018 aikana ja suurin osa niistä on näyttelyssä ensimmäistä kertaa julkisesti esillä.

Näyttely on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 26.1.–19.5.2019.

Tervetuloa Avajaisiin 26.1. klo 13!

 

Kimmo Pyykkö-taidemuseo

 

 

Voimakenttä. Galleria Harmaja, Oulu 2.11.-25.11. 2018

Näyttelyssä esillä uusia vuoden 2018 maalauksia. Galleria Harmaja

Teoksissani esiintyy usein keskeisellä paikalla susi tai koira. Galleria Harmajan näyttelyn nimi ”Voimakenttä” viittaa eläinten ympärillä esiintyviin kuvioihin ja muutoksiin. Maalauksien olennaiset asiat tapahtuvat aiheen vieressä ja sen vaikutuksesta. Katsoin poikani kanssa dokumenttia avaruudesta ja maailmankaikkeuden toiminnasta. Kiinnostuin erityisesti painovoimasta ja sen merkityksestä. Oivallus siitä, että planeetat ja tähdet taivuttavat avaruutta ja saavat valon taittumaan, oli merkittävä. Mitä raskaampi esine, sitä suurempi kuhmu avaruuteen syntyy. Vaikka omat maalaukseni eivät suoraan käsittele painovoimaa, on niiden keskeinen oivallus napattu sen olemuksesta. Halusin kuvata näkymättömiä ”voimakenttiä” eläinten ympärillä. Eläimet ovat vertauskuvia asioille ja ilmiöille, jotka sotkevat ja sekoittavat maailmankuvaamme. Jokaisen ihmisen ja asian ympärillä on vaikutuspiiri, joka taivuttaa ympäröivää maailmaa. Halusin maalauksieni kautta tuoda näkyviksi näitä kenttiä ja kuvata mielikuvituksen keinoin niiden tuomia muutoksia.

 

Kuhmon Kamarimusiikkijuhlat 14.7.-28.7. 2018

Samuli Heimosen teoksia on esillä Kuhmotalossa. Näyttelyn järjestää Himmelblau. Kuhmo Festival

Gumbostrand Konst & Form, Sipoo
8.9.–5.11.2017

Teosteni lähtökohta on mielikuva sudesta. En ole hakenut tarkkaa kuvaa anatomisesti oikeasta sudesta vaan eri puolia, jotka liittyvät suteen. Juuri tästä syystä koirat ja sudet menevät sekaisin ja suden hahmo saa mielikuvituksellisia piirteitä. Maalatessani susia olen päätynyt pohtimaan yleisemmin sitä miten me maailmaa katsomme ja hahmotamme. Toiveemme ja pelkomme värittävät kaikkea kokemaamme. Maailma on meille ristivalotusta omista odotuksistamme ja nähdystä maailmasta. Susi nostaa monilla jo lähtökohtaisesti negatiivisia tuntemuksia tai pelkoa. Se nähdäänkin usein vasten tätä taustaa ja mielletään automaattisesti miltei pahaksi. Susi ei kuitenkaan ole paha.

Finlayson Art Area Tampereella 11.6.-28.8. 2016

Samuli Heimonen on mukana Finlayson Art Area - kuvataidetapahtumassa Tampereella. Näyttely avautuu 11.6. Tervetuloa!

Kouvolan Taidemuseo

Samuli Heimosen näyttely " Näin kauniina päivänä ei voi tapahtua mitään pahaa" avautuu Kouvolan taidemuseossa 28.1. 2016. Näyttely on avoinna 24.4. saakka.

Samuli Heimosen teoksia Galleria Heinossa Helsingissä

Samuli Heimosen yksityisnäyttely "Me olemme susi" avautuu Galleria Heinossa 17.10 ja on auki 15.11. saakka. Tervetuloa avajaisiin 16.10. klo 17-19!