Näyttelyt / Exhibitions

 

Auran Galleria, Turku - 29.10. - 17.11.2019
piirustuksia ja maalauksia

Samuli Heimosen uusia piirustuksia ja maalauksia esillä Auran Galleriassa syksyllä 2019. Auran Galleria

 

Pinxinmäen Taidehalli. "Mitä Heille kuuluu nyt?"

Vuoden 2019 teemana on tällä kertaa ”Mitä heille kuuluu nyt?” ja mukaan on valittu viisi 2000-luvulla Vuoden Nuoreksi Taiteilijaksi valittua, nyttemmin hyvinkin tunnettua taiteilijaa; Nanna Susi (2000), H-C Berg (2007), Samuli Heimonen (2008), Ari Pelkonen (2012) ja Ville Andersson (2015).

Kuvataiteilijoiden lisäksi mukana ovat Vuoden Nuoriksi Muotoilijoiksi vuonna 2008 valitut Nathalie Lautenbacher ja Naoto Niidome.

 

Info

Pinxinmäen taidehalli sijaitsee Sysmässä, Päijänteen rannalla. Pinxinmäellä sijaitsee taidehallin lisäksi kahvila, ravintola, vierasvenesatama. Pihapiirin aitoissa kesän aikana vaihtuvia näyttelyitä sekä käsityöläisten työpajoja ja myymälöitä.

Avoinna 

Ma-su 11-18

Yhteystiedot

Pinxinmäki Oy
Suopellontie 644
19700 Sysmä

www.pinxinmaki.fi

Varaukset ja tiedustelut:
044 973 8533 tai info@pinxinmaki.fi

 

 

 

 

Mahdollinen susi. Galleria Himmelblau,4.5. - 2.6. 2019

 

Samuli Heimonen esittäytyy ensimmäistä kertaa nähtävällä isolla piirrossarjalla Galleria Himmelblaun näyttelyssä Mahdollinen susi. Kookkaista maalauksistaan tunnettu Heimonen ei ole aiemmin esitellyt piirroksiaan julkisesti. Kaikki piirrokset ovat uusia, Himmelblaun näyttelyä varten luotuja. Koirat ja sudet ovat olleet Heimoselle tärkeä aihe. Piirroksiinsa hän on ottanut uuden muodonmuutosteeman. Kuvissa on mukana monenlaisia variaatioita sekä yksi iso muutos aiempaan sisältöön: ystävällinen ja ymmärtäväinen koira siirtyy nyt kohti petoa, sutta.

 Piirrossarjan teokset ovat kaikki yksittäisiä koira/susimuotokuvia, mutta samalla ne linkittyvät kiinteästi toisiinsa ja muodostavat kiehtovan jatkumon. Mukana on outoja mutaatioita suden ja koiran väliltä. Heimosen maalauksiin verrattuna graafinen piirrossarja muodostaa erilaisen temaattisen kokonaisuuden, ja siitä nousee samalla näyttelyn hallitseva osa. Piirrosten värimaailma on tietoisen maltillinen, mukana on joitakin kokeiluja. Värillisille litografiapapereille tehty mustan ja valkoisen piirrosjälki elää vaihtelevasti ja mukana on hurjuuttakin.

 Toisen kokonaisuuden Himmelblaun näyttelyssä muodostavat maalaukset. Mukana on sarja, joka on ollut osittain esillä Oulussa, Galleria Harmajassa. Samuli Heimonen on täydentänyt sarjaa Himmelblaun näyttelyyn viidellä uudella teoksella, jotka ovat nähtävillä nyt ensimmäistä kertaa. Maalausten eläinten ympärillä on kuvioita ja raitoja – eräänlaisia vääntymiä. Aiheiden tausta-ajatuksena Heimosella on ollut tähtitiede, jonka mukaan painavat objektit taivuttavat avaruutta, ja valo kaartuu painavien objektien lähellä. Heimosen teoksissa sudet tai koirat muokkaavat ja taivuttavat todellisuuden kudosta. Idea on toiminut pohjana myös Heimosen viimeaikaisiin mosaiikki-tyylin teoksiin.

Galleria Himmelblau

Finlaysoninkuja 9, kerros 2B

avoinna ti–pe 11–17, la–su 12–16. Suljettu ma ja juhlapyhät.

 Lisätietoja:

Pertti Ketonen / Grafiikanpaja Himmelblau

0500 625 564 / pertti.ketonen@himmelblau.fi

 

Monesta yksi. Kimmo Pyykkö-Taidemuseo, Kangasala

 Kuvataiteilija Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttely esittelee uusia maalauksia, joissa taiteilijan aiemmasta tuotannosta tutut sudet ja koirat ovat saaneet maalaamalla toteutetun mosaiikkimaisen muodon.

Maalaukset ovat valmistuneet vuoden 2018 aikana ja suurin osa niistä on näyttelyssä ensimmäistä kertaa julkisesti esillä.

Näyttely on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 26.1.–19.5.2019.

Tervetuloa Avajaisiin 26.1. klo 13!

 

Kimmo Pyykkö-taidemuseo

 

 

Voimakenttä. Galleria Harmaja, Oulu 2.11.-25.11. 2018

Näyttelyssä esillä uusia vuoden 2018 maalauksia. Galleria Harmaja

Teoksissani esiintyy usein keskeisellä paikalla susi tai koira. Galleria Harmajan näyttelyn nimi ”Voimakenttä” viittaa eläinten ympärillä esiintyviin kuvioihin ja muutoksiin. Maalauksien olennaiset asiat tapahtuvat aiheen vieressä ja sen vaikutuksesta. Katsoin poikani kanssa dokumenttia avaruudesta ja maailmankaikkeuden toiminnasta. Kiinnostuin erityisesti painovoimasta ja sen merkityksestä. Oivallus siitä, että planeetat ja tähdet taivuttavat avaruutta ja saavat valon taittumaan, oli merkittävä. Mitä raskaampi esine, sitä suurempi kuhmu avaruuteen syntyy. Vaikka omat maalaukseni eivät suoraan käsittele painovoimaa, on niiden keskeinen oivallus napattu sen olemuksesta. Halusin kuvata näkymättömiä ”voimakenttiä” eläinten ympärillä. Eläimet ovat vertauskuvia asioille ja ilmiöille, jotka sotkevat ja sekoittavat maailmankuvaamme. Jokaisen ihmisen ja asian ympärillä on vaikutuspiiri, joka taivuttaa ympäröivää maailmaa. Halusin maalauksieni kautta tuoda näkyviksi näitä kenttiä ja kuvata mielikuvituksen keinoin niiden tuomia muutoksia.

 

Kuhmon Kamarimusiikkijuhlat 14.7.-28.7. 2018

Samuli Heimosen teoksia on esillä Kuhmotalossa. Näyttelyn järjestää Himmelblau. Kuhmo Festival

Gumbostrand Konst & Form, Sipoo
8.9.–5.11.2017

Teosteni lähtökohta on mielikuva sudesta. En ole hakenut tarkkaa kuvaa anatomisesti oikeasta sudesta vaan eri puolia, jotka liittyvät suteen. Juuri tästä syystä koirat ja sudet menevät sekaisin ja suden hahmo saa mielikuvituksellisia piirteitä. Maalatessani susia olen päätynyt pohtimaan yleisemmin sitä miten me maailmaa katsomme ja hahmotamme. Toiveemme ja pelkomme värittävät kaikkea kokemaamme. Maailma on meille ristivalotusta omista odotuksistamme ja nähdystä maailmasta. Susi nostaa monilla jo lähtökohtaisesti negatiivisia tuntemuksia tai pelkoa. Se nähdäänkin usein vasten tätä taustaa ja mielletään automaattisesti miltei pahaksi. Susi ei kuitenkaan ole paha.

Finlayson Art Area Tampereella 11.6.-28.8. 2016

Samuli Heimonen on mukana Finlayson Art Area - kuvataidetapahtumassa Tampereella. Näyttely avautuu 11.6. Tervetuloa!

Kouvolan Taidemuseo

Samuli Heimosen näyttely " Näin kauniina päivänä ei voi tapahtua mitään pahaa" avautuu Kouvolan taidemuseossa 28.1. 2016. Näyttely on avoinna 24.4. saakka.

Samuli Heimosen teoksia Galleria Heinossa Helsingissä

Samuli Heimosen yksityisnäyttely "Me olemme susi" avautuu Galleria Heinossa 17.10 ja on auki 15.11. saakka. Tervetuloa avajaisiin 16.10. klo 17-19!