26/3/2024

Jyväskylän taiteilijaseuran 74. vuosinäyttely

Samuli Heimosen teoksia esillä Jyväskylän taiteilijaseuran 74. vuosinäyttelyssä Aalto2 Taidehallissa Jyväskylässä. Näyttely on  avoinna 23.3. - 12.5. 2024. Tervetuloa!

 

"Vuosinäyttelyiden päämääränä on aina ollut esittää mahdollisimman kattava läpileikkaus ajankohtansa keskisuomalaisesta nykytaiteesta ja uudessa Keski-Suomen museossa se tapahtui todella voimallisesti: näyttelyn polttopisteessä oli informalistinen tyyli, jonka kautta koettiin laajemminkin, että Suomen kuvataide on vihdoin saavuttanut kansainvälisen reaaliaikaisuuden. Tästäkin syystä on niin upeaa, että 74. vuosinäyttely voi esittäytyä Aalto2-museokeskuksen Taidehallissa juuri tänä vuonna, kun kyseessä on toistaiseksi viimeinen Jyväskylän museoissa järjestettävä vuosinäyttely. Yhä edelleen, lähes kahdeksan vuosikymmenen jälkeen näyttely kykenee luomaan välittömän yhteyden alueen taiteilijoiden, taiteilijayhteisön ja taideyleisön välille. Yhteisöllisyyden kulttuuriseen voimaan viittaa myös 74. vuosinäyttelyn nimi MINÄ – SINÄ – ME.

Jyväskylän Taiteilijaseuran vuosinäyttelyt ovat tähän asti olleet avoimeen tarjontaan perustuvia ja jurytettyjä. Kun tekijä on vuosien kuluessa päässyt kyllin moneen näyttelyyn, hänellä on ollut mahdollisuus anoa ja päästä seuran jäseneksi. Jäseneksi pääsyn kriteerit ovat ajoittain aiheuttaneet kritiikkiä, mutta se on ollut lopulta paras menetelmä ammattitaiteilijoiden seuran uskottavuuden kannalta. Poikkeuksellisesti 74. vuosinäyttely on rajattu vain seuran nykyisille jäsenille. Jyväskylän Taiteilijaseuraan kuuluu n. 150 jäsentä ja yli puolet heistä ilmoittautui mukaan näyttelyyn MINÄ – SINÄ – ME. Katselmus antaa siis hyvän lähtökohdan vuosittain toistetulle kysymykselle: Mitä keskisuomalainen nykytaide on juuri nyt?"

Aalto2

Alvar Aallon katu 7, 
40600 Jyväskylä 
Puh. 044 790 9827
info@aalto2.museum

Takaisin ajankohtaista sivulle